Lifestyle met een pittig randje
RSS icoon Email icoon
 • Glijmiddel

  Geplaatst op maart 12th, 2014 Nanda 1 reactie

  Glijmiddel, ik vind het erg prettig en gebruik het vrijwel dagelijks. Er zit echter wel verschil, zowel qua structuur, merk en prijs.

  3 soorten
  Olie basis.
  Water basis.
  Silicone basis.

  Glijmiddelen op olie basis worden niet veel gebruikt. Dit komt omdat het irritaties kunnen veroorzaken in de vagina. Ook kan het vlekken veroorzaken in het beddengoed wat je er lastig uit krijgt. En het tast condooms en toys aan. Wel is het uitstekend geschikt voor masturbatie bij de man en voor anale sex!

  Glijmiddelen op water basis worden meer gebruikt. Ze bestaan voornamelijk uit water, glycerine en eventueel hulpmiddelen. De voordelen zijn dat het glijdt en condooms en toys niet beschadigt. Wel droogt het snel op waardoor je telkens weer wat gebruikt.

  Glijmiddelen op silicone basis hebben weinig nadelen. Wel zijn ze vaak duurder! Het lost niet op in water, wat o.a. betekend dat je het onder water ook kan gebruiken (in bad, onder de douche).


  Mijn ervaring en mening
  Jarenlang bleef ik bij de glijmiddel op waterbasis. Omdat ik dacht dat dit het enige was maar ook omdat ik dacht dat het aan sommige merken lag. Het ene merk was te dun (waterig) waardoor je letterlijk een halve fles nodig had. Een ander merk rook niet zo prettig.

  Waarom gebruik ik het? Een vrouw wordt -als het goed is- vanzelf vochtig en nat zodat het er beter in glijdt. Als een vrouw echt opgewonden is wel. Tijdens het werk ben ik niet altijd ‘echt’ opgewonden. Een glijmiddel is dus een hulpmiddel voor mij.

  Het is ook hoe je het naar de klant brengt; “Ik pak er even wat glijmiddel bij schat” op een vriendelijke toon en geen enkele man zal zich aangesproken voelen. Van wassen, douchen etc. word het bij mij snel droog van binnen (letterlijk). Een klein pompje goede glijmiddel erbij en er is niets aan de hand.

  Glijmiddel op silicone basis vind ik erg fijn! Het is niet zo waterig als op water basis. De silicone is wat dikker en gelei achtig. Het is heel geconcentreerd dus uiteindelijk doe je lang(er) met een tube.

  Tegenwoordig hebben ze ook geur en smaakjes. Laatst had ik er ééntje met aloë vera. Heel fris en aangenaam!

  Bekend merk vs nieuw merk
  Als ik aan condooms en glijmiddel denk denk ik automatisch aan Durex. Ik ben daarin vást niet de enige. Echter heb ik al veel dingen getest en mijn mening is dat Durex absoluut niet ‘de beste’ is. Begrijp mij niet verkeerd; Durex is goed, maar andere merken zijn -vaak- net zo goed en… -ook niet geheel onbelangrijk- goedkoper! Waarom meer betalen voor slechts het merk?

  durexav

  Durex – aloe vera, 50ml voor 12,95 Durex aloe vera te koop @ www.nandashop.nl

  safeav

  Safe – aloe vera, 50ml voor 9,95 Safe aloe vera te koop @ www.nandashop.nl

  Over Durex en Safe tevreden, al vind ik het pompje van de Safe fijner pompen. En; Safe is goedkoper!

  Gebruiken jullie glijmiddel? Welke vind je fijn en waarom? Laat het weten in de comments.

  Fijne dag vandaag! x Nanda

   

  1 responses to “Glijmiddel” RSS icoon

  • Op waterbasis is prima vind ik.

   En waarom zou iemand zich bezwaard moeten voelen als je meld dat je glijmiddel gebruikt? Het is toch gewoon nodig!
   Ik bedoel, ik heb 1x iemand geprobeerd te neuken zonder glijmiddel, maar een condoom glijd er dan toch echt niet in hoor… Glijmiddel is een must als je het mij vraagt tijdens het neuken.


  Laat een bericht achter